Elérhetőség

Telephely Tápiószecső Árpád út 78. 2251

Telefon: 06-20/ 960-7381


dosahordo@gmail.com

Gyártás

Munkafázisok

A nyersanyagot, vagyis a farönköket saját magunk fűrészeljük fel dongafának, majd máglyába rakjuk és 24 hónapig szárítjuk szabad levegőn. Ezután kezdődhet az „igazi” kádár munka, amikor is a dongából hordó készül. Gondosan áválogatjuk a dongafát, majd megfúgoljuk és össze állítjuk a hordót. Most következik a hordó hajlítás és azt követően a belső pirítás, melyet a megrendelők kérése szerint végezzük el , mivel ez a hordó készítés egyik lényeges művelete.

A pirításon és a faanyag minőségén múlik milyen ízű bor érlelődik a hordóban. A következő művelet a hordófenék össze válogatása és illesztése a hordópalástba. A hordófenék illesztése után 24 órás vízzel feltöltés majd nyomás próba következik. Befejezésként a külső felület csiszolása majd tüzihorganyzott abroncsozása történik.

Ennek köszönhető, hogy megrendelőink évek óta elégedetten vásárolják hordóinkat.